Radionice

Radionice NOGA GLAVU ČUVA je nastavak djelovanja javnozdravstvene akcije kojoj je cilj podizanje svijesti o amputacijama nogu koje su posljedica periferne arterijske bolesti (PAB) i kritične ishemije noge (CLI).
Radionice su namijenjene svim liječnicima koji su uključeni u liječenje PAB (liječnici obiteljske medicine, kardiolozi, radiolozi, vaskularni kirurzi, endokrinolozi).
Cilj radionice je okupiti što je više stručnjaka iz lokalnih sredina, upoznati se s opasnostima koje nosi sa sobom PAB, podsjetiti se na najnovije stavove u prevenciji i liječenju PAB te posebno dati naglasak na potrebu zajedničkog pristupa različitih struka u cilju što boljeg liječenja bolesnika s PAB.
U radionicama će se obraditi teme kao što su procjena kardiovaskualarnog rizika kod bolesnika s PAB, adekvatan izbor statina i antihpertenziva u liječenju PAB, a posebno će se diskutirati o ulozi endovaskularnog i kirurškog liječenja u bolesnika sa PAB i CLI.
Tijekom radionica će se u formi okruglog stola okupiti relevantni stručnjaci iz navedenih područja te će se pokušati donijeti akcijski planovi za postupanje s bolesnicima s PAB specifične za pojedine lokalitete s ciljem unaprjeđenja što ranijeg otkrivanja PAB i odgovarajućeg liječenja.

Noga glavu čuva

Noga glavu čuva
Varaždin, 09.11.2019.

Zahvaljujemo na sudjelovanju

Noga glavu čuva
Šibenik, 16.11.2019.

Zahvaljujemo na sudjelovanju

Noga glavu čuva
Pula, 30.11.2019.

Zahvaljujemo na sudjelovanju

Noga glavu čuva
Slavonski Brod, 07.12.2019.

Zahvaljujemo na sudjelovanju